Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A luxus éve
  2008-01-11 08:04:50, péntek
 
  A luxus éve
2008-01-11 06:48:39


Szegedi barátom, Belami mondta, hogy ő és becses családja rendkívüli módon örül a négyes metrónak, meg az új kormányzati luxusnegyednek, csak éppen szeretne annyit keresni, hogy kifizethesse a szegedi gáz- és villanyszámláját is. De hallottam ilyet Kaposváron, Csornán, Debrecenben, Kecskeméten, Csanádpalotán, vagy éppen Mezőkovácsházán. Eltelt egy újabb év és sokkal jobban rettegek az újtól. Mert luxushamukából most bőséggel kaphatunk.

A hangzatos semmik éve volt a tavalyi. Mert mit is ígért Bajnai ,,Wallis" Gordon? Azt, hogy háromezer milliárd forintnyi eurót hívhatnak le hazánk kis-, közép- és nagyvállalkozói az Európai Uniótól. Na, mennyi realizálódott ebből 2007-ben? Egymillió. De szemrebbenés nélkül koccintgatnak újév hajnalán. Vagy mit ígért ,,hőn szeretett miniszterelnökünk"? Azt, hogy nem lesz gázáremelés. Lett? Lett. Azt, hogy nem lesznek újabb adók. Lettek? Lettek.

Böszmeségemben már nem tudom merre kapkodni a fejem. Ezen a honlapon írtam, és ma még aktuálisabbnak tartom, hogy oké, legyen több-biztosítós az a modell, csak előbb egy összegben kérjük vissza azt a pénzt, amelyet eddig befizettünk. (És még egy pillanatra, álljunk meg itt egy - több - szóra. Vajon mi lesz az eddig befizetett járulékainkkal? Az új rendszerben hová kerül a pénzem? Szeretném, ha hozzám. Milyen szolgáltatást kapok több évtizednyi sarcolás után? Ha ezeket egyszer megválaszolná valaki, akkor mondhatnám: Oké, oszt' jó napot!). Versengjenek.

De nem csak erről szól ez a végiggondolatlan, reformnak csúfolt ámokfutás. Január 2-ával szétvált a sürgősségi betegellátás és a betegszállítás a mentőknél. Csak egy-két bibi van a dologban. Speciel az, hogy a háziorvosok - akik még nem menekültek külhonba, mert komolyan vették hippokrateszi esküjüket, komolyan veszik ezt az eszement változtatást is, csak éppen nem tudják, kit hívjanak. Mert nincsen egyetlen központi szám, ahol az adott körzetre lebontva megtudhatják, hogy melyik betegszállító, vagy mentőközpont az illetékes.

Győrfi Pál, a kiherélendő Országos Mentőszolgálat mindig készséges szóvivője többet magyarázkodott az MR1-Kossuthon, mint az augusztus huszadikai magyar cunami kapcsán együttvéve. Tudniillik ő sem tudott semmit mondani. Ez szép. A háziorvosok meg telefonálhatnak a 104-re, hogy megtudják melyik betegszállító céget kell hívniuk, mert a páciensük éppenséggel nem sürgősségi. Még belegondolni is gyönyörűséges, hogy mi lesz itt 2009. január elsején, amikor hatályba lép a parlamenten jelen tervek szerint áterőltetett több-biztosítóról szóló törvény.

A szocialista honatyák kezében két döntés van. Vagy egyenes derékkal és felemelt fejjel közlekednek választóik között, azaz nemmel szavaznak február 11-én, vagy igennel, de annak ódiumát - legkésőbb - 2010-ben tapasztalni fogják. Nem csak rólunk, hanem gyermekeink, unokáink jövőjéről is döntenek. Miként lehet benne olyan passzus, hogy ha valamelyik biztosító becsődöl, akkor az állam kártéríti. Tessék? Az én adóforintjaimból? Na, nem. Kísértetiesen hasonlít ez az egész az emlékezetes Suchmann Tamás-féle energiaszektor-privatizációra, 1996-ból. Garantált, évi nyolc százalékos nyereséggel. De nem emeljük a gáz árát. Hogyne! Ha az ellenzék képes rá, akkor még kérhet egy általánosan titkos szavazást. Mint a köztársasági elnök választásakor. Boríték, urna. És kiderül minden. Csak most éppenséggel a lelkiismeretes szocialista vakondokoknak drukkolunk. Akiknek talán vannak még unokáik.

Más.

MÁV Start Zrt. keretein belül utaztam. A büfékocsiban meséli Zsolti, a kocsi üzemeltetője, hogy milyen jól jártak a MÁV-vezérkar tagjai. Ugyanis az állami szerelvényeikkel létrehozták saját maszek bulijukat, amellyel kamionok százait utaztatják Hegyeshalomtól Nagylakig, Röszkéig. Nagy pénz, jó forgalom, a bevétel meg szépen vándorol a maszek zsebbe. Hogy ezt állami keretek között miért nem tudták létrehozni? Hogy miért az én kontómra emelik a jegyárakat, mert veszteséges a vasút? Ki érti? Böszmeség ez, kérem, böszmeség.

Az előbbit még tavaly mesélte a fiú. Az idei első munkanapon meg becsődölt, kaotikussá vált a MÁV Start Zrt. Azt sem tudták - így aztán nem is mondták -, hogy a szombati, hétfői, vagy szerdai menetrend szerint járnak a vonatok. Később kiderült, hogy nagyobb havat vártak, ezért nem szállítottak mintegy 20 ezer embert a fővárosba és onnan el az elővárosi vonatok. Kákosy Csaba, a friss miniszter rögvest egy ,,közvéleménybarát" lépéssel nyitotta 2008-at. Kirúgatta a teljes Start-vezérkart. A dolognak szépséghibája van. Egyfelől nem saját maga cselekedett így, hanem egy civil szervezet felszólítására, nyomására, másfelől akkor miért maradt helyén a MÁV vezérkar? Nem ők hozták létre a MÁV Start Zrt.-t? Nem ők hagyták jóvá a személyi állományt?

Más.


Nem hittem, hogy a rendszerváltoztatásnak hívott akárminek a tizenkilencedik esztendejében jövök rá, hogy nem történt itt semmi. Jó, vannak itt plázák, de én inkább a kisboltokat keresem fel. Azokban ugyanis emberi hangon szólnak hozzám, akár még hitelem is lehet. Nem tudok, és nem is akarok nagyban gondolkodni, amikor egyre világosabb, hogy a jelenlegi hatalom a hozzám hasonszőrűeket, az úgynevezett középosztályt akarja taccsra tenni. Hát, nem fog sikerülni.

Más.

Tavaly mázlijuk volt, idén nem lesz. A Jóisten - máig sem értem miért - kegyeibe fogadta ezt a tehetségtelen kormányzatot, hiszen a ,,nem lesz gázáremelés" untalanig emlegetett szlogenjét valóban megkímélte Justitiától, hiszen a tavalyi mérsékelt, tulajdonképpen még akár tavaszinak is nevezhető tél megmentette a kispénzűek - jogos - haragjától. Na, de idén már nincsen menekvés. Ezek a mínuszok, sajnos, nekünk lesznek mínuszok.

Más.

Az ellenzék tavalyi tetteiről. A kivonulás még hagyján. Az év végi alapprogram szintén. De menni kellene az emberek közé és nem hátradőlve elhinni a közvélemény-kutatások adatait. A sült galambnak van egy évezredek óta tartó szokása: nem repül. Sem szájba, sem az ablakon át a szabadba. ,,Döglött oroszlánba nem rúgunk", tartja a mondás. És ez eddig konzervatív, nemzeti szabadelvű értékek mentén haladva, rendben is vagyon. Csak ki mer odamenni, hogy megnézze: valóban döglött-e az oroszlán? És vajon a politikában meddig tart az erkölcs? Van-e erkölcs egyáltalán?

Ha nem figyel az ellenzék, saját farkába harapó kígyó lesz, és ami még szörnyűbb, pontosan 2010-re. Mert az, semmire sem jó, ha valamit csak és kizárólag azért írnak alá, hogy ,,megfeleljünk az Európai Unió" kívánalmainak. Lásd még a ,,Lisszaboni szerződés" ratifikálása 2007. december 17-én. Anélkül, hogy olvasták volna. Így nehéz lesz. Ébresztő! A gyerekeink jövőjéről van (volt) szó. A medve is kijön barlangjából.

A minap beszéltem egy ,,ősfideszes" vidéki polgármesterrel. Azt mondta, hogy amíg szemmel láthatóan cselekvésképtelen helyzetben van a párt, hiszen a parlamentben szinte automatikusan szavaznak le minden ellenzéki javaslatot, addig bőven lenne idő (és szükség is) a belső építkezésre. Ezért talán hasznos lenne, ha alulról építkező módon, széleskörű folyamatos véleménycsere után, akár platformok közötti vitákban alakulna ki a kormányprogram. Az ,,új többség" véleményét, álláspontját egy sokkal összetettebb kottával lehet csak leírni, és az előadáshoz is jóval több hangszeres kellene, mint ahányan ma a kürtöket fújják.

Igaza van. Mi lett a polgári körökből? Emelünk-ejtünk? Nem lesz ez így jó. Ha a jelenlegi kormányfőt lecserélik, a követője azonnal eltörli a vizitdíjat, az ágydíjat, meg a tandíjat. Ők is pontosan tudják, hogy ezek nem költségvetési tételek. Előre kellene nézni és a következő lépést tervezni. Mert ami most megy, az nem tartható. A kormányzat ugyan sok muníciót ad, de egy csatában elfogynak a lőszerek. A közelharcra meg már nem vevő a nép, a közvélemény, a választópolgár. Rajta, uraim, még nem késő!

Más.

Kíváncsi vagyok, hogy 2008 melyik hónapjában jelentik be, hogy mégsem lesz kormányzati luxusnegyed, meg, hogy Brüsszel mégsem ad annyi pénzt a 4-es metróra, amennyit elvárna - alaptalanul, hiszen még a terveket, pályázatokat sem nyújtották be. És akkor Belaminak is lesz egy nyugodt éjszakája. Mert ez nem a luxus éve lesz.

Más.

Áldott és valóban új évet!

deol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szerelvényeikkel, végiggondolatlan, villanyszámláját, közvéleménybarát, adóforintjaimból, nagyvállalkozói, telefonálhatnak, polgármesterrel, tizenkilencedik, mezőkovácsházán, magyarázkodott, mentőszolgálat, privatizációra, luxushamukából, tulajdonképpen, aktuálisabbnak, energiaszektor, betegszállítás, hasonszőrűeket, felszólítására, kormányprogram, lelkiismeretes, hegyeshalomtól, választópolgár, böszmeségemben, luxusnegyednek, járulékainkkal, költségvetési, csanádpalotán, szolgáltatást, kívánalmainak, tehetségtelen, betegszállító, koccintgatnak, megválaszolná, választásakor, négyes metrónak, szegedi gáz-, hangzatos semmik, honlapon írtam, összegben kérjük, eddig befizetett, sürgősségi betegellátás, háziorvosok –, eszement változtatást, adott körzetre, kiherélendő Országos, augusztus huszadikai, páciensük éppenséggel, parlamenten jelen, szocialista honatyák, állam kártéríti, Európai Uniótól, Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat, Suchmann Tamás-féle, Start Zrt, Hegyeshalomtól Nagylakig, Kákosy Csaba, Európai Unió”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Jó éjt  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bizonyos kulturális szint nélk...  Gábor Dénes gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alvó cica  Két tekintet van  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Rögtön puha Mézes Krémes  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Egyszerűen  A fenyő nem szép fa, (...)  Próbálkozni kell ahhoz,  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Irgalom és ítélet  Ébredj  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Két tekintet van  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bizonyos kulturális szint nélk...  Különös!  Facebookon kaptam Krisztinától  Az Európai Unió is foglalkozik...  Aki szeret, annak senki sem id...  Gábor Dénes gondolata  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Emberként automatikusan értéke...  Becsüld meg azt amid van,...  Két tekintet van  Az elfogadásnak...  Alakot vált...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz 
Bejegyzés Címkék
négyes metrónak, szegedi gáz-, hangzatos semmik, honlapon írtam, összegben kérjük, eddig befizetett, sürgősségi betegellátás, háziorvosok &#8211, eszement változtatást, adott körzetre, kiherélendő Országos, augusztus huszadikai, páciensük éppenséggel, parlamenten jelen, szocialista honatyák, állam kártéríti, emlékezetes Suchmann, ellenzék képes, általánosan titkos, köztársasági elnök, lelkiismeretes szocialista, büfékocsiban meséli, kocsi üzemeltetője, állami szerelvényeikkel, maszek zsebbe, idei első, elővárosi vonatok, friss miniszter, teljes Start-vezérkart, dolognak szépséghibája, civil szervezet, személyi állományt, tizenkilencedik esztendejében, kisboltokat keresem, jelenlegi hatalom, hozzám hasonszőrűeket, úgynevezett középosztályt, tehetségtelen kormányzatot, tavalyi mérsékelt, kispénzűek &#8211, ellenzék tavalyi, emberek közé, sült galambnak, politikában meddig, gyerekeink jövőjéről, minap beszéltem, parlamentben szinte, belső építkezésre, sokkal összetettebb, kürtöket fújják, polgári körökből, jelenlegi kormányfőt, követője azonnal, következő lépést, kormányzat ugyan, csatában elfogynak, 4-es metróra, nyugodt éjszakája, szerelvényeikkel, végiggondolatlan, villanyszámláját, közvéleménybarát, adóforintjaimból, nagyvállalkozói, telefonálhatnak, polgármesterrel, tizenkilencedik, mezőkovácsházán, magyarázkodott, mentőszolgálat, privatizációra, luxushamukából, tulajdonképpen, aktuálisabbnak, energiaszektor, betegszállítás, hasonszőrűeket, felszólítására, kormányprogram, lelkiismeretes, hegyeshalomtól, választópolgár, böszmeségemben, luxusnegyednek, járulékainkkal, költségvetési, csanádpalotán, szolgáltatást, kívánalmainak, tehetségtelen, betegszállító, koccintgatnak, megválaszolná, választásakor, realizálódott, vakondokoknak, esztendejében, véleménycsere, automatikusan, kísértetiesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6447
  • e Hét: 20677
  • e Hónap: 31788
  • e Év: 185284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.